-
300 g wołowiny
-
1 duża cebula
-
500 ml wody
-
1 kostka rosołowa
-
sól
-
1 płaska łyżeczka słodkiej papryki
-
1 łyżka skrobi kukurydzianej
-
2 łyżki serka homogenizowanego light
-
2 łyżki koncentratu pomidorowego
-
2 łyżki musztardy
-
300 g pieczarek
-
1 papryka czerwona
-
2-3 ogórki kiszone
Mięso pokroić w paski, cebulę pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnię teflonową i chwilkę smażyć. Następnie wszystko przełożyć do garnka i zalać wodą. Gdy zacznie się gotować, dołożyć kostkę rosołową i dusi
do miękkości, przeważnie zajmuje to około półtorej godziny. Pokroić pieczarki w plasterki a paprykę i ogórki kiszone w kostkę. Całość lekko poddusić na patelni. Gdy warzywa będą już miękkie, przełożyć je do garnka z mięsem. W miseczce rozpuścić w odrobinie wody skrobię kukurydzianą, dodać serek, słodką paprykę, musztardę, przecier pomidorowy. Całość wymieszać na jednolitą masę i dolać do duszącego się mięsa. Poddusić jeszcze z 5-10 minut.