Boeuf Strogonow

  • 300 g wołowiny

  • 1 duża cebula

  • 500 ml wody

  • 1 kostka rosołowa

  • sól

  • 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki

  • 1 łyżka skrobi kukurydzianej

  • 2 łyżki serka homogenizowanego light

  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego

  • 2 łyżki musztardy

  • 300 g pieczarek

  • 1 papryka czerwona

  • 2-3 ogórki kiszone

Mięso pokroić w paski, cebulę pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnię teflonową i chwilkę smażyć. Następnie wszystko przełożyć do garnka i zalać wodą. Gdy zacznie się gotować, dołożyć kostkę rosołową i dusi

do miękkości, przeważnie zajmuje to około półtorej godziny. Pokroić pieczarki w plasterki a paprykę i ogórki kiszone w kostkę. Całość lekko poddusić na patelni. Gdy warzywa będą już miękkie, przełożyć je do garnka z mięsem. W miseczce rozpuścić w odrobinie wody skrobię kukurydzianą, dodać serek, słodką paprykę, musztardę, przecier pomidorowy. Całość wymieszać na jednolitą masę i dolać do duszącego się mięsa. Poddusić jeszcze z 5-10 minut.