Składniki:
1 łyżka skrobi kukurydzianej,
łyżeczka drożdży,
ciepłe mleko lub woda,
2 łyżki otrębów pszennych i owsianych,
jajko,
łyżeczka słodziku,
koncentrat pomidorowy,
dowolne dodatki.
Przygotowanie:
Drożdże rozrobić w ciepłym mleku z dodatkiem słodzika. Odstawić w ciepłe miejsce do lekkiego wyrośnięcia. Dodać skrobi kukurydzianej, otręby i ciepłego mleka do wyrobienia ciasta. Konsystencja nie powinna być ani rzadka, ani gęsta. Naczynie z ciastem przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.
Po wyrośnięciu ciasto przełożyć na blachę i delikatnie rozgnieść. Posmarować koncentratem pomidorowym, posypać przyprawami, ułożyć dodatki – plastry wędliny, mozzarellę, warzywa, posypać przyprawami. Piec w temperaturze 190 stopni.